keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Tyttöjen huone (isompi vinttikamari), syksy 2008




Kylpyhuone odotti laattamiestä. Jotain tehdäkseen Hannu tyhjensi yläkerran "tyttöjen huoneen" ja aloitti katon eristämisen ja seinien levyttämisen. Säästääksemme rappukäytävän seiniä levyt oli taas pilkottava pieniksi ennen niiden siirtämistä yläkertaan.

Tähänkin huoneeseen tuli lattiaan tarjouslaminaattia ja kattoon MDF-listaa. Löysin K-Rauta 75:n alennusmyynnistä Sanduddin Isoäidin aikaan –tapettia juuri sopivan määrän vinttikamarin seiniin. Tapettipala mukana löytyi sävyyn sopivaa verhokangasta Kodin1:stä.

Lokakuussa Hannu tapetoi yläkerran "neidonkammaria", josta tulee avara ja valoisa. Pitääkin alkaa miettiä sisustusta. Marraskuussa hän jatkoi listojen laittoa, minä en vieläkään päässyt tekemään loppusiivousta joten tyydyin keittiöhommiin. Maanantaina Hannu haki Ikeasta valitsemani 3-osaisen Pax Birkelandin ja alkoi koota lastulevyistä kaapistoa.


Seuraavana perjantaina teimme treffit Petikkoon ja kävimme taas katsomassa ruokailuryhmiä. Sopivaa ei löytynyt, ja päätimmekin siirtää asian tuonnemmaksi. Olohuone menee joka tapauksessa pian remonttiin, joten ei ole järkeä täyttää sitä tällä hetkellä tarpeettomilla tavaroilla. Hannu oli saanut isomman vinttikamarin melkein valmiiksi ja kaapiston kasaan. Sähkömies oli asentanut valaisimen kattoon ja lukuisia pistorasioita lattianrajaan. Lauantai-iltapäivä kului vinttikamaria siivotessa, pyyhin kaikki pinnat kostealla. Aivan oikein; Sanduddin tapetti kestää senkin.

Hannu oli yksin saanut siirrettyä Ainon vanhan peilipöydän yläkertaan. Ripustin verhot vinttikamariin; sekin on nyt (patterin hiomista ja maalaamista vailla) valmis ja siirsimme futonimme sinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti